De vildeste korthårsfrisurer

Ladiez

Skrevet af

Det lyder lidt vildt, lidt grænseoverskridende. Det ser egentlig ret fedt ud til de andre piger, men…

Måske passer kort hår slet ikke til mig, tænker du.

Og måske gør det netop!

Korthårsfrisurer – og dig

Hvad enten du savner inspiration, mangler det sidste spark før proptræk-krøllerne falder før frisørens onde saks eller bare er nysgerrig om det korte look, så kan det være en god idé at kigge sig lidt rundt først. I byen eller på nettet. Online magasinet “Q” har i hvert fald skrevet en kort og god artikel om korthårsfrisurer, som du bør læse.

Her kommer jeg

Det korte hår til piger/kvinder er en gammel kending, som dukker op med jævne mellemrum – og hver gang skaber den opmærksomhed. Og forargelse, især fra andre kvinder. Men lur mig om de ikke gerne selv ville have en sådan, hvis de blot turde tage springet.

I 1920´erne vakte det korte hår stor opsigt. Kvindekampen havde stadig kun vundet få sejre, og kønsdiskriminationen rasede. “Det kan anstændige kvinder da ikke!” Jo, det kunne de – og de blev aldeles ikke mindre anstændige af, at krøllerne røg. Korthårsfrisuren signalerede mod og frigørelse – her kom en kvinde med ben i næsen.

The Return of Twiggy

I 60´erne fik den britiske supermodel Twiggy gjort det korte hår populært igen. Hendes lidt drengede, anorektiske look (se billedet til dette blogindlæg) fik folk til at spærre øjnene op – “nu er alt da også muligt”, sagde borgerfruerne fornærmet, mens de selv måske følte kedsomheden trykke ind i mellem.

Korthårsfrisuren har altså en særlig aura af oprør og selvsikkerhed – og så er det korte hår flot og frækt.

Og tøjet

Det store spørgsmål er: “Kan jeg gå med mit gamle tøj, hvis jeg skifter frisure, skifter stil.” Ja, lyder det korte svar. Hvorfor skulle du ikke kunne det.

Dit tøj kan faktisk blive genoplivet og komme til ny værdighed med en ny version af dig – en frisk version med kort hår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *