Hårmode i 2013

Ladiez

Skrevet af

Er du klar til at indtage verden? Vejen frem er at signalere overskud og mod til at prøve noget nyt.

Din stil er både tøj og hår, personlighed og fremtræden. Alt skal spille sammen – men det vilde pift giver nu din verden det velfortjente spark i rumpen. Lad os komme videre!

Femme fatale

Hårmoden skifter, det ved vi. Nogle år er langt hår det nye sort, andre år er kort hår vejen frem. I 1970´erne var grydeklip fedt (bred ymer hed udtrykket dengang), mens 80´erne var hårlakkens årti med bølget hår og højt, højt pandehår. 90´erne var… anderledes. Og mangfoldige. Sommerkammer-looket var dog en af mere populære frisurer, afslappet og alligevel cool – ganske ligesom i slut-60´erne.

I hvert fald var 1990´erne supermodellernes glanstid,  og danske Helena Christensen gjorde for alvor sovekammerfrisuren hip. I musikvideoen til Chris Isaaks Wicked Game giver hun den fuld skrue som den sensuelle femme fatale med ben i næsen.

Frisurerne vender altså tilbage som moderne med et par årtiers mellemrum, og for et par år siden havde endda 80´er-looket en kort renæssance. Det var alligevel lidt for grimt. Det korte hår kender vi fra 1920´erne, hvor det i en tid fuld af kønsdiskrimination signalerede den selvstændige, frie kvinde – i hvert fald fri af sind. I 60´erne genoplivede den supertynde, drengede supermodel, Twiggy, frisuren med det korte hår.

Årets hårmode 2013

De fede frisurer i 2013 er mindst ligeså mangfoldige som 1990´erne, måske endda endnu mere.

Vi støder på gode, gamle kendinge undervejs som blandt andet hestehaler, førnævnte rodede sovekammerhår og sideskilninger, når det gælder det lange hår. Den korte frisure kan også være med i år med eksempelvis pixie- eller pagehår. Her finder du i hvert fald gode tip til årets frisurer i 2013.

Følg dit hjerte og spring ud i det. Find den frisure, der passer til dig i år – vejen til helvede er, ved vi, belagt med gode idéer, der aldrig bliver til andet end drømme.