Valg af løbesko

Generelt

Skrevet af

Løb

Vi kender det, når vi først er begyndt på at løbe, kan man blive ved. Det giver god kondition og er godt for kroppen. Man taber sig, og opbygger muskler. Løbetræning er skønt!

Jeg foretrækker selv at løbe i fitnesscenteret, dog med musik i ørerne. Mange jeg kender løber helst udenfor, og det er jo også dejligt i dette gode sommervejr.

Stil

Når man virkleig går op i løbetræning, skal skoen også sidde perfekt. Det skal være den rigtige løbesko til formålet. Udensdørsskoen er ofte anderledes end den sko til indedøre. Men det vigtigeste er, at den giver foden støtte. Det er trods alt dem du skal gå på resten af livet. Der findes mange forskellige former, så det gælder bare om, at finde ud af hvilken der passer bedst til din fod. Et stort udvalg af løbesko kan findes her.

Personlighed

Selve skoen man løber i, kan man nemt få et forhold til. Løbesko er sjældent noget, man låner ud til folk. Man ønsker ikke andres svedige fod, ned i sin egen sko. – Det ville jeg i hvert fald selv helst undgå. Derfor synes jeg der er noget personlighed over den løbesko man bærer. Konkurrenceløbere har vel et helt unikt bånd til deres sko, de har også forskellige varianter til hvert formål.

Hvad mener DR?

DR mener noget lidt andet, end hvad man lige er vant til at høre. i følge denne artikel mener en fysioterapeut man ingen støtte behøver, når man er nybegynder til løb. Om man har en skæv fodstilling eller ej, skal man købe en helt normalt løbesko. Der menes at hvis vedkommende har en skæv fod, vil der alligevel ikke komme varige skader på grund af løb i en neutral løbesko.

Aktiv træning

Aktivtræning.dk mener da noget lidt andet, de fokuserer på, at hvor man løber har storbetydning for valg af løbesko. Altså er det en smule modsætningen af DR, da de vil have man skal tænke på ens løbestil og miljøet, hvor man løber.

Aktivtræning er en hjemmesiden, som jeg synes er værd at kigge på, når man mangler inspiration til sin træning, eller man ønsker at få afklaret svar på nogle spørgsmål med hensyn til træning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *