Mode kollektioner 2015

Ladiez

Skrevet af

Kollektionerne for 2015 er allerede så småt ved at være på plads. Det kan godt være det lyder tidligt, men inden længe skal de præsenteres for diverse modeeksperter med videre på catwalken. Du kan derfor her få et lille indblik i, hvad der er på mode i 2015, og hvad den kommer til at byde på. Det er altid spændende at se, om det bliver noget helt radikalt anderledes end året før. Så læs med, for det bliver interessant og inspirerende læsning om mode. Så kan du også forberede dig på, hvad du skal have ind i klædeskabet, når vi nærmer os 2015.

Alexander Wang

Minimalisten Alexander Wang bryder med sit ellers kendte simple univers i en kollektion inspireret af fejlvasket tøj. Spændende ikke sandt?  Inspirationen bliver udpenslet af hans valg af lookbook-omgivelser, men ses også i de farverige tie dye-prints, der leder tankerne mod vaskekælder-uheld. Som det bliver beskrevet, lyder det måske ikke så flot og glamourøst, men det er et ganske godkendt look, han har skabt. Printet, der pryder alt fra t-shirts, frakker og hele outfits, giver et forfriskende løft til den ellers Wang-typiske kollektion af sporty silhuetter, grafiske detaljer og kolde farvevalg.

Peter Jensen

Siden Peter Jensen grundlagde sit mærke i slutningen af 90′erne, har den danske designer benyttet sin fascination af karismatiske kvinder som designinspiration. Denne gang er Yoko Ono inspirationsgrundlaget for Jensens designs. Hans udgangspunkt er Onos kunst, som værket ‘Cut Piece’ fra 1964, hvor hun bad publikum klippe deres tøj i stykker. Det illustrerer Jensen med hullede t-shirts og sakse-print. Også The Beatles’ grønne æble-logo er blevet håndbroderet på adskillige designs, som et anerkendende nik til Onos afdøde ægtefælle, John Lennon. Se det bliver interessant at følge i 2015!

Gucci

Chefdesigner for Gucci, Frida Giannini, har samarbejdet med kunstneren Kris Knight om de blomsterprints, der er rygraden i hendes kollektion. I stedet for de klassiske blomstermotiver, som præger billedet lige nu, har hun valgt planter, som enten blomster om natten, ved daggry eller ved solnedgang samt planter som har en evne til at tilpasse sig i et hårdført terræn. Derudover er et maritimt tema en gennemgående en tråd, der ses i form af vandrette striber over brystet på sweatere, sejlersko-lignende silhuetter og sejlerbukser i alt fra stenvasket denim til sort læder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *